youtubedan para kazanmak 1

YouTube’da para kazanmak için 10.000 görüntülenme artık şart

YouTube, kanallara yapmış olduğu ödemelerden sonra yeni bir sisteme imza atacak.

5 yıl önce YouTube, partnerlik programını bütün kullanıcılarına sundu. Bu bakımdan video paylaşım sitesi yeni bir adım atmış ve YouTube kayıtlı kullanıcılar videolarını yükleyerek para kazanma fırsatı elde etmişlerdi.

Elbette bu iddialı adım YouTube’un sosyal medya platformlarında ciddi bir önem kazanmasını sağlamıştı. Fakat bu durum bazı sorunlara da neden oldu. Birçok hesap açarak başka kullanıcılara ait olan videoları kendi hesapları üzerinden paylaşmaları üzerine bu durumdan etkilenenler ise sinema ve müzik şirketleriydi. Elbette YouTube buna karşılık birçok önlem aldı.

ad924507e7a2aa2e16dc32f9ec7de7210f619512

Şimdi ise yeni partner programını duyuran YouTube, yapmış olduğu yeni düzenlemelerden sonra bir kanal için görüntülenme sayısı 10.000’e ulaştıktan sonra ödeme yapacak. Eğer bu rakamın altında kalınırsa ödeme tabii ki yapılmayacak. Bunun yanı sıra YouTube, kanalalrın yasak içerikler üretmekte olup olmadığını anlamak için bazı yöntemlere de başvuracak. Ayrıca bağımsız ieçrik üreticilerini öne çıkaracaklarını da belirtelim.

Bu bakımdan kanalların görüntülenme sayısı 10.000 olduğu zaman YouTube kanalı inceleyecek ve kendisine uygun olup olmadığını değerlendirebilecek. Bakalım bu hamleyle beraber YouTube’daki spam işi bitecek mi? Bekleyip göreceğiz.