YouTube Gece Modu Nasil Acilir 1

Youtube’da Karanlık Mod Nasıl Açılır?

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında YouTube, masaüstü sitesi için Karanlık Modu çıkardı. Daha sonra bu yılın Mart ayında, YouTube mobil uygulamalar için de Dark Mode’u piyasaya sürdü, ancak başlangıçta yalnızca iOS için mevcuttu. Ancak, bu ayın başlarında, YouTube tüm Android kullanıcıları için nihayet Karanlık Modu başlattı. Ve, Android için YouTube’da Karanlık Modu nasıl açacağınızı bilmeyen biriyseniz, sizlere aktaracağız.

Android için YouTube’da Karanlık Modunu açtığınızda, uygulamanın tüm kullanıcı arayüzü öğeleri beyazdan siyaha döner. Ve siyah olan öğeler, beyaza (veya bazen gri renkli) renk açar. Bununla birlikte, Android için YouTube Karanlık Modu açmanın faydaları nelerdir? Peki, Karanlık Mod’u açmanın başlıca iki faydası vardır: Birincisi, YouTube uygulamasını düşük ışıkta veya gece karanlıkta kullanırken gözünüzün gerginliğini azaltır. İkincisi, AMOLED ekrana sahip cihazlarda batarya tasarrufu sağlar. Tüm bunlar size havalı geliyorsa ve Android için YouTube’da Dark Mode’u nasıl açacağınızı bilmek için istekli iseniz, nasıl yapılacağını gösterdiğimiz gibi okumaya devam edin.

Youtube Karanlık Mod

Youtube’da Karanlık Mod Açmak

YouTube’da Karanlık Modu açmak için, YouTube uygulamasının sağ üst köşesindeki profil simgesine / avatarına, ardından ‘Ayarlar’a ve ardından tap Genel’e dokunun.

Şimdi ‘General’ menüsü altında, Dark theme ’denilen ve hemen yanındaki bir düğme ile bir seçenek bulacaksınız. Android için YouTube’da Karanlık Modu açmak için, sadece ‘Karanlık tema’ seçeneğinin yanındaki açma / kapatma düğmesine dokunun ve işte, Karanlık Mod açılacak ve uygulama boyunca koyu bir tema uygulanacaktır.

Artık Karanlık Mod etkinleştirildiğinde, YouTube uygulamasının tüm UI öğeleri beyazdan siyaha ters çevrilir ve siyah olanları beyaza dönüştürülür. Bazı UI öğeleri beyaz yerine siyahtan gri-gri renge değişebilir.