youtube live 1

Youtube’a canlı akışı yakında otomatik altyazı içerecek

Youtube, işitme engelli kullanıcıları için canlı yayın özelliğine otomatik bir şekilde alt yazı ekleme yeneiliğiyle iki yeni özelliği daha duyurdu. İşte o 3 yenilik hakkında tüm detaylar.

Youtube tüm dünyada 360 milyon işitme engelli kardeşlerimiz için canlı yayın özelliğini daha fazla geliştirmek için çoktan adım atmaya başlamıştı. Bundan böyle canlı yayın sırasında otomatik bir şekilde alt yazı eklenmesi için son hazırlıklar tamamlandı. Aslında Google’ın 2006 yılından bu yana çalışmalar devam ederken nihayet son noktaya geldik. Hatta Youtube’da yer alan 1 milyonu aşan videoya alt yazı eklenmiş durumda. Ancak şirketin hedefi tüm platformlara alt yazı eklemek. Şirketin yeni odağı canlı yayınlar için alt yazı ekleme olurken bu hedefini çok kısa bir süre sonra gerçekleştirecek.

 

youtubecanli

Canlı Yayın Alt Yazı, Konum Etiketi, Eski Yayın Sohbet Takibi

ManCanlı yayın altyazılarında “Konuşma Tanıma” teknolojisi yani “LASR” kullanılarak canlı yayınlara otomatik bir şekilde altyazı eklenecek. Bu özellik canlı yayın sırasında konuşmaları otomatik bir şekilde algılayıp metne çeviriyor. Böylelikle yayın içerisinde altyazı anlık olarak yansıyor.Bu yeni özellik kısa bir süre sonra İngilizce dilinde yayına geçecek. Daha sonra ise tüm dillerde gerçekleşmesi bekleniyor.

Diğer özellikler ise canlı yayın kaydedildiğinde bildiğiniz gibi yeniden kaydı izlemek mümkün. Ancak kaydedilen yayında sohbet penceresi yoktu. Gelen güncellemeyle beraber artık kaydedilen yayınlarda sohbeti takip etmekte mümkün oluyor.

Bir diğer özellik ise içerik oluşturucular yayınlarına konum etiketini paylaşabilecek.