YouTube, Yapay Zeka Yardımı ile 3 Ayda 8,3 Milyon Videoyu Kaldırdı

Google’ın video arama motoru olan YouTube, üç aylık denetim raporu açıklandı. Paylaşılan rapora istinaden, geçtiğimiz 2017 yılının son çeyreğinde 8,3 milyon video topluluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle platformdan kaldırıldığı ve bu videoların yüzde 80’nin yapay zeka algoritmalarınca tespit edildiği açıklandı.

Bahsi geçen videoların büyük bir kısmının cinsellik ve nefret söylemleri içermesi nedeni ile kaldırıldığı belirtiliyor. Cinsel içerikli videoların 9,1 milyon şikayet aldığı açıklanırken, nefret ve hedef gösteren videoların ise 4,7 milyon kullanıcı tarafından şikayet edildiği belirtildi.

En fazla Video Şikayetinin Geldiği ilk 10 ülke Sıralaması

  1. Hindistan
  2. ABD
  3. Brezilya
  4. Rusya
  5. Almanya
  6. İngiltere
  7. Meksika
  8. Türkiye
  9. Endonezya
  • Suudi Arabistan

Yapay zeka ile tespit edilen videolar sayfa moderatörleri tarafından incelenerek silindi. Algoritma tarafından belirlenen 6,7 milyon videodan yüzde 76‘sının görüntülenme almadan kaldırıldığını açıkladı.

Ayrıca şirket, silinen videoların dijital izlerinin kayıtlara alındığını ve tekrar yüklenmeye çalışıldığında hızlı ve daha kolay bir şekilde müdahele edileceğini açıkladı.

YouTube dünyasını çok daha güvenli bir yer haline getirmek için makine öğrenimine önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Youtube, bu sayede şiddet ve cinsellik içeren videoların hızlı bir şekilde tespit edilebildiğini belirtti.