YouTube Rewind 2020 yılında iptal
YouTube Rewind 2020 yılında iptal

YouTube Rewind 2020 yılında iptal ediliyor

Her yıl düzenli olarak paylaşılan YouTube Rewind 2020 etkinliği bu yıl iptal edildi. YouTube konu hakkında bir açıklama paylaşarak neden iptal edildiğini ve bu konu hakkında ne yapılacağını paylaştı.

YouTube Rewind 2020 iptal oldu

YouTube, aldığı yeni bir karar ile birlikte bu yıl YouTube Rewind etkinliğinin yapılmayacağını duyurdu. Firmanın bu yıl bu etkinliği gerçekleştirmemesinin sebebinin koronavirüs pandemisidir. Küresel kriz, dünya üzerinde yaşanan gelişmeler ve bunun gibi çeşitli sorunlar olduğu düşünülüyor. Bu konuda net bir açıklama yapmayan firma YouTube Rewind ile ilgili küçük bir paylaşım yaptı.

YouTube ekibinin Rewind ile ilgili yaptığı paylaşımda 2010 yılından beri bu etkinliğin sürdüğü ve her yılın YouTube Rewind ile sonlandığı belirtiliyor.

Bu etkinlik ile birlikte o yıl trend olan içerikleri etkinlikte ön plana çıkaran firma, bununla birlikte popüler içerik üreticileri ile buluşarak yeni bir video hazırlıyordu. 2020’nin farklı bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekleyen Youtube, böyle bir yılda YouTube Rewind etkinliği yapmanın doğru olmadığını düşünüyor ve bu yıl Rewind etkinliğine ara verdiğini belirtiyor.

YouTube, son olarak sözlerine youtuberlar ile ilgili bir detay ekledi. 2020 yılında içerik üreticilerinin kaliteli içerikler oluşturması konusunda teşekkürlerini ileten şirket, kullanıcıların zor bir yılı geride bıraktığını belirterek sözlerini sonlandırdı.

YouTube Rewind 2020 yılında iptal ediliyor
YouTube Rewind 2020 yılında iptal ediliyor

YouTube Rewind Nedir?

YouTube Rewind, 2010 yılından beri her yıl düzenlenen bir etkinlik olarak karşımıza çıkıyor. O yıl yaşanan trend olayların paylaşıldığı ve bunun yanı sıra pek çok içerik üreticisi ile buluşmanın düzenlendiği bir etkinlik olan Rewind, en son 2019 yılının sonunda düzenlendi.

YouTube Rewind etkinliği ile birlikte kullanıcılar o yıl YouTube’da yaşanan birçok trend olayı tekrar hatırlıyor, bununla birlikte anıları canlandırıyor. YouTube’un yayınlanmış olduğu bir video ile pek çok içerik üreticisi birleşerek ortaya güzel bir video çıkıyor.

YouTube Rewind etkinliği ile ilgili dikkat çeken detaylardan birisi de 2019 yılında yayınlanan videonun platformda en çok beğenilmeyen 3. video olmasıdır. 2018 yılında yayınlanan etkinlik videosunda da buna benzer bir olay yaşanmıştır.