Remix

YouTube, Remix Uygulaması ile Spotify’a Rakip Olacak!

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu Spotify ve Apple gibi firmalara rakip oluyor! Firmanın yeni bir stream müzik platformu üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Son yıllarda yaptığı değişikliklerden ziyade YouTuber çılgınlığı ile kullanıcı kitlesini bir hayli yükselten YouTube durmak bilmiyor. Firmanın gelecek yıl Spotify ve benzeri bir stream müzik platformu üzerinde çalıştığı ifade edildi.

CNBC’de yayımlanan habere göre YouTube Sony Music ve Warner Music gibi kuruluşlarla anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre dev video platformu 2018 yılında bir stream müzik servisi kurarak iTunes ve Spotify gibi uygulamalara rakip olmak istiyor. Haberde verilen detaylara göre uygulamanın adının Remix olacağı iddia edildi. 2 dev firmanın yanı sıra Merlin ve Universal Music Group gibi dev firmalarla da anlaşmaya yakın olduğu belirtilen firmanın rekabeti sıkı tutacağı anlaşılıyor.

Stream Uygulamasının Adı Remix Olacak!

Gelecek yıl Remix adı ile piyasaya sürülmesi beklenen uygulama iTunes ve Spotify gibi uygulamalar arasındaki rekabeti bir tık daha arttıracak gibi duruyor. Geçtiğimiz yıllarda YouTube bu işe Alphabet firmasının çatısı altında iken girişmişti. Google Play Music adı ile 2011 yılında kurulan stream müzik uygulaması oluşturulmuş fakat istenilen verim alınamamıştı.