YouTube otomatik video oynatma nasil kapatilir 1

YouTube Otomatik Oynatılan Videoları Nasıl Kapatırız?

Google’ın sahip olduğu popüler video paylaşım web sitesi YouTube, yaklaşık 13 yıl önce kuruldu. İnternet kullanıcısıysanız, videoları izlemek için en az bir kez YouTube’u kullanmış olmalısınız.

YouTube’da filmler, müzik, oyunlar, politika, spor, teknoloji ve daha fazlası gibi farklı konularda birçok video içeriği var. Ayrıca kullanıcılar, isterlerse izleyicilerine canlı video da yayınlayabilir. Ayrıca, bazı ülkelerde (Hindistan gibi) akıllı telefonların kullanımının artması ve veri hızlarının düşmesi ile YouTube’da video izleyen insan sayısı da artmaktadır.

Bununla birlikte, YouTube’da video izleyen biriyseniz, bir video sona erdiğinde YouTube’un bir sonraki videoyu otomatik olarak oynatmaya başladığını unutmayın. Bu birçokları için can sıkıcı olabilir. Elbette, videonun otomatik olarak oynatılmasını önlemek için her zaman iptal düğmesini tıklayabilirsiniz. Neyse ki, YouTube otomatik oynatma videolarını kalıcı olarak kapatabilirsiniz. Nasıl olduğunu bilmiyor musun? Peki, okumaya devam et.

Youtube Otomatik Oynatma Nasıl Kapatılır

Youtube’da Otomatik Oynatılan Videolar Nasıl Kapatılır?

  • Android cihazınızda YouTube uygulamasını açın ve ardından uygulama ekranının sağ üst köşesinde bulunan Profil simgesine dokunun. Bundan sonra, Ayarlar seçeneğine dokunun.
  • Ayarlar menüsünde, Otomatik Oynat seçeneğine dokunun. Bu sizi Sonraki videoyu otomatik oynat olarak adlandırılan bir seçenek göreceğiniz özel Autoplay sayfasına götürür. YouTube’daki otomatik oynatılan videoları kapatmak için bu seçeneğin hemen yanında verilen geçiş düğmesine dokunun.
  • Alternatif olarak, bir video izlerken YouTube’da otomatik oynatılan videoları da kapatabilirsiniz.

YouTube’da bir videoyu dikey yönde izlerken, sağ tarafta bir geçiş düğmesiyle birlikte videonun altındaki Otomatik Oynat seçeneğini göreceksiniz. Düğme mavi renkte görünüyorsa, otomatik oynatma etkin demektir. Devre dışı bırakmak için, sadece geçiş düğmesine dokunun.