Gençlerin en çok kullandığı platform belli oldu: YouTube

13 ve 17 yaş aralığındaki gençlerle yapılan bir araştırma, YouTube‘un gençlerin en çok kullandığı platform olduğunu ortaya koydu. İkinci sırada ise Instagram ve onun hemen ardında Snapchat yer alıyor.


Pew Research tarafından yürütülen bir araştırma, 13-17 yaş grubundaki gençlerin en sevdiği platformun YouTube olduğunu ortaya çıkardı. Video paylaşım platformunun bir alt sırasında Instagram ve onun da altında Snapchat yer alıyor. Araştırmaya katılan gençlerin %95’i akıllı telefona sahip olduğunu ve %45’i neredeyse her an online olduğunu belirtti. Gençlerde internet kullanımının bu kadar yaygın olması ise en çok Snapchat’e kazandırıyor.

Araştırma sonuçlarına göre kullanıcı sayısında üçüncü sırada bulunmasına rağmen her an Snapchat’i kullanan gençlerin oranı %35. Video paylaşım platformu ise kullanıcılarının %32’si tarafından oldukça sık kullanılıyor.

YouTube Instagram Snapchat

Facebook ve Twitter düşük kullanıcı sayısına sahip

Dünyanın en büyük paylaşım platformlarından olan Facebook’un ve Twitter’ın gençlerin pek ilgisini çekmediği görülüyor. Sanıyorum ki Facebook bu yaş grubuna hitap etme konusunda oldukça yetersiz kaldığının farkında, bu nedenle gençlere yönelik özellikler ve değişimlerle son birkaç senedir dikkat çekmeye çalışıyor.

Kaynak