YouTube da “doğru haber” için düğmeye bastı

YouTube, yalnızca “doğru haber” olarak belirlenen haberlerin yayımlanmasını sağlayacak yeni projesini duyurdu.


Güvenilir gazetecilik örgütlerinin çalışmaları, özellikle güncel olaylar hakkında çevrimiçi bilgi almak söz konusu olduğunda, son derece kritiktir. Elbette haberlerden aldığımız bilginin doğruluğu da önemlidir. Bu nedenle YouTube, sahte haberlerin önünü kesmek ve doğru haberlerin yayılmasını sağlamak için düğmeye bastı.

Mart ayında GNI adlı proje, “gazetecilik için daha güçlü bir gelecek inşa etmek” amacıyla oluşturulmuştu ve bu proje kapsamında Google, güvenilir haber kaynaklarına 300 milyon dolar yatırım yapmıştı. Şimdiyse bu paranın 25 milyon dolarlık kısmı YouTube’a ayrılacak ve sahte haberlerin önünün kesilmesi sağlanacak. Bu para aynı zamanda habere özgü özellikleri geliştirmeye, 20 global pazarda sürdürülebilir video işlemlerini finanse etmeye ve YouTube’un dünyanın dört bir yanındaki haber kuruluşlarına eğitim ve destek vermeye yönelik mevcut destek ekibini genişletmeye yardımcı olacak uzmanların işe alımında kullanılacak.

YouTube, doğru haber için çalışmalarını bazı bölgelerde kullanmaya başladı bile. YouTube’un Türkçe sürümü bu özelliğe henüz kavuşmadı. Uzmanlar bu yeni özelliğe küresel erişim kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.