Despacito YouTube Hacked 3 1

En çok izlenen YouTube videolarını hedef alan hackerlar yakalandı

Katy Perry, Taylor Swift, Shakira gibi ünlü isimlerin en çok dinlenen parçalarını ve hatta YouTube‘un en çok izlenen videosu Despacito‘yu hedef alan hackerlar yakalandı. Fransız hackerlar, parçaların paylaşıldığı Vevo hesabını hacklemeyi başarmıştı.


Nisan ayında YouTube‘un en çok izlenme sayısına sahip olan sayfası, Vevo, kimliği belirsiz kişiler tarafından hacklenmişti. Dünyaca ünlü sanatçıların parçalarını paylaşan sayfada Shakira’dan Katy Perry’ye, Taylor Swift’ten Drake’e kadar birçok sanatçının parçaları yer alıyordu ve bunlar arasında şu anda platformdaki izlenme rekorunu elinde bulunduran Despacito da vardı. Sayfayı ele geçiren hackerlar, en çok izlenen videolardan bazılarının görsellerini değiştirerek hack saldırısının duyulmasını sağlamıştı. Video görsellerinin değiştirildiği sırada platformun en çok izlenen videosu Despacito da birkaç dakikalığına silinmiş, ardından YouTube tarafından geri getirilmişti.

Despacito YouTube hack

Saldırıyı düzenleyenlerin izini süren yetkililer, sorumluların “Gabriel K.A.B.” ve “Nassim B.” isimli iki Fransız genç olduğunu buldu. Toplamda 11 farklı siber saldırı sabıkası bulunan hackerlar, ses getiren bu saldırıyla birlikte bir kez daha hakim karşısına çıkacak.

Kaynak