YouTube 1

YouTube Bazı Nefret Dolu Konuşma ve Komplo Videoları Kaldıracak

YouTube, platformundan daha fazla türde videoyu yasaklamak için nefret dolu konuşma politikasını güncelledi. Nazi ideolojisini destekleyen ya da yüceltenleri açıkça içermekte ya da Soykırım ya da Sandy Hook atışı gibi bazı olayların gerçekleştiğini reddetmektedir. Sonuç olarak, YouTube, yenilenen kurallara göre binlerce kanalı ve videoyu kaldıracak.

YouTube Nefret Videoları Kaldıracak

YouTube bir blog gönderisinde “Bugün, yaş, cinsiyet, ırk, kast, din, cinsel yönelim veya benzeri niteliklere dayalı ayrımcılık veya dışlamayı haklı çıkarmak için bir grubun üstün olduğunu iddia eden videoları yasaklayarak nefret dolu konuşma politikamıza yeni bir adım atıyoruz. ” dedi. Ayrıca, “büyük şiddet olaylarının mağduru ve akrabalarının” yanı sıra, engellilik, uyruk veya göçmenlik statüsüne dayanan insanlara veya gruplara yönelik şiddeti veya nefreti teşvik eden videoları yasaklar.

YouTube Nefret

YouTube, kaldırılacak kanallardan veya videolardan hiçbir örnek vermedi. Politika güncellemesi, YouTube’un platformunda nefret dolu konuşmanın yaygınlığı hakkındaki bir başka tartışmada yer almasıyla ortaya çıkıyor. Homofobik ve ırkçı dilde bir gazeteciye saldırmakla suçlanan sağcı bir yorumcu tarafından yayınlanan videoları çekmeyi reddetti. YouTube bu özel durumla ilgili kayıt hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

İçerik denetimi, YouTube ve diğer sosyal medya platformları için tartışmasız karmaşık bir konudur. YouTube’a yüklenen videoların hacmi (her dakika yaklaşık 500 saat), hizmetin tüm ihlalcileri avlamanın zor olduğu anlamına gelir. Artık platformda izin verilmeyen daha fazla video türünün kullanılması, insanları bu videoları yayınlamaktan caydırabilir, ancak YouTube ekibi en kısa zamanda izlemek ve kaldırmak için çalışmalarını kesecek.