YouTube

YouTube 2018 Para Kazanma Rehberi

Dünya’nın en büyük video arama platformu olan Youtube, aynı zamanda Google içinde bir gelir kaynağı olduğu aşikardır. YouTube’da yer alan videoların çoğunluğu bireyler tarafından paylaşıldığı düşünüldüğünde ise videoları hazırlayanların uğraşıları sayesinde Google’da bu işten videolara almış olduğu reklamlar ile büyük kazançlar elde etmekte. Dolayısı ile videoları hazırlayanlar ise bu durumdan şikayetçiydiler. Ancak 2018 itibari ile YouTube’dan para kazanmayı aktif etme özelliğinin açılması oldukça zorlaşmış durumda olsa da halen bir şansınızın olduğunu unutmayın.


Youtube’dan Para Kazanmak için Bu Kurallara Dikkat Etmelisiniz!

Paylaşmış olduğunuz içeriklerinizin belli bir kademeye ulaşması halinde  hesabınız onaylanır ve paylaşımlarınızdan kazanç sağlamaya başlarsınız.

2018 öncesinde ki durumda, toplamda 10 bin izlenme almanız yeterli oluyordu. Bu izlenme rakamına ulaşmanızın ardından videolarınıza reklam ekleyip  para kazanabiliyordunuz. Bu kural değişti!

20 Şubat 2018’den itibaren  YouTube’dan para kazanmak için şartlar şu şekilde

  • Son 12 ay içinde toplam 4 bin saat video izletmiş olmalısınız
  • En az 1000 aboneniz bulunması gerekiyor

Alınan bu kararların nedeni olarak belli içeriklerin çok fazla kanala yüklenmesi ve abonesi olmayan birçok hesabın üzerinden, ünlü videoların yayınlanıp  kazanç sağlamasının engellenmeye çalışıldığı belirtiliyor.

İlk Adım: Bir YouTube Hesabı Açmalısınız

Çok basit olan bu adımda, Google hesabınızı kullanarak YouTube hesabı açabilir yada video hesabınıza ait özel bir kullanıcı oluşturabilirsiniz.

Hesabınızı oluşturma işleminden sonra YouTube’da bir kullanıcı oluşturmanız gerekiyor. Sağ üst kısımda yer alan “Oturum Aç” sekmesinden “Hesap Oluştur” seçeneğini seçip hesabınızı oluşturup,buradan kanalınızı onaylayın.

İkinci Adım: YouTube hesabınızı Büyütün

Bir YouTube hesabı açmak en kolay kısmıydı. Artık tamamen sizin becerilerinize kalıyor. Burada başlamadan önce azimli olun ve algoritmaları düzgün okumaya ve yorumlamaya çalışın.

Üçüncü Adım: İçerik Türü

Hangi içerik türünde videolar hazırlayacağınıza karar verin. Hangi tür içeriklere yoğunlaşmak isterseniz onları paylaşabilirsiniz. Ancak burada önemli olan ana konunuzun belli olması şart. Dolayısı ile bu konuda ki kararınız kesin ve net olmalı.

Dördüncü Adım: Bir Yayın Zamanlaması Belirleyin

Hazırlayacağınız videoları Günlük mü, Haftalık mı  veya haftanın belirli günlerinde ve belirli bir saatte mi yayınlayacağınıza karar verin ve bu yayın zamanlamasının dışına çıkmamaya çalışın. Böylelikle takipçileriniz sizin ne zaman göreceğini bilir ve onlara ulaşmanız çok daha kolay olur.

Hedef veya Hedefler Koymayı İhmal Etmeyin

İlk video paylaşımınız ile büyük kitlelere ulaşma ihtimalinizin düşük olduğunu unutmayın. Bu yüzden kararlı olun ve emin adımlarla ilerleyin. Zaman içinde insanlar sizi fark edecek ve içeriklerinize ilgi gösterecektir. Bunları yaparken kendinize izlenme ve abone sayısı hedefi koyabilir ve bu verileri sıkça takip etmeniz faydalı olacaktır.