Fucshia OS 1

Yeni İşletim Sistemi Fuchsia OS, Herkesin Deneyimi için Sunuldu

Google’ın üzerinde çalışmaya devam ettiği yeni işletim sistemi Fuchsia OS, şimdiye kadar geliştiriciler tarafından deneyimlenebilir durumdaydı. Şimdi ise hazırlanan demo sayesinde bu deneyim imkanı herkes ile paylaşılıyor.

Halen detayları belli olmayan ancak mobil ve masaüstü cihazlar için tasarlandığı, bazı kişilerce de Chrome OS‘un yerini alacağı söylenen Fuchsia OS, artık herkesin deneyimi için kullanıma açıldı. Resmi olmayan demo kullanım PC ve akıllı telefonlarda kullanılabiliyor. Tabi bu çalışmanın son hali olmadığını ve demo olduğunu tekrar hatırlatalım.

Mobil için buradan erişebileceğiniz demo, genel olarak nasıl bir kullanıma sahip olduğunu gösteriyor. Magenta kernel altyapısını kullanan Fuchsia OS, Google’ın önümüzde ki yıllarda odağında bu işletim sisteminin olacağına işaret ediyor.

Fuchsia OS, Pixelbook, Acer Switch Alpha 12ve Intel NUC’da denenebiliyor. Bunun için ise Burada bulunan adımları izleyerek deneyebilirsiniz.

Merak uyandıran işletim sisteminin ne zaman tanıtılacağına dair net bir bilgi olmamak ile beraber, I/O 2018 kapsamında tanıtabileceği tahmin ediliyor.