Yapay Zeka sayesinde Göz Hastalıkları için Doktora ihtiyaç artık yok!

11 Nisan Çarşamba günü ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), yapay zeka destekli bir hastalık tanımlama yöntemini onayladı. Cihaz, göz ile alakalı hastalık tespiti için doktor ihtiyacına gerek kalmadığı söylendi.

İnsanın en hassas organı olan gözler, vücudumuzdaki sinir yapısının çevresel etmenlerle tam anlamıyla ilişki kurduğu organların başında yer alıyor. ayrıca tek başına üstlendiği görme duyusununda tek sorumlusu. Bu bakımdan hayatımız boyunca gözlerimizi korumak zorundayız.

ABD’nin Gıda ve İlaç İdaresi, tedavi yöntemlerini lisanslama konusunda büyük bir etkiye sahip. Bu bakımdan kurum tarafınca onaylanan herhangi bir ilaç veya teknik, kısa süre içerisinde tüm dünya tarafından kullanılmaya başlıyor.

yapay zeka

Oftalmoloji, yani görme yolları hastalıkları ve cerrahisiyle ilgilenen tıp bilimi için geliştirilmiş teknik, yapay zeka destekli bir cihaz tarafından işlenmekte. .IDx adına sahip olan cihaz, görme yollarındaki hastalıkların tespiti için bir doktora ihtiyaç duymadan ortadan kaldırma iddiasına sahip durumda.

Özellikle diyabet gibi hastalıkların görme yollarında ciddi rahatsızlıklara yol açtığını düşünürsek, milyonlarca kişinin tespit konusunda ciddi bir çözüme kavuşacağı kesin gibi.

Cihaz içerisinde özel bir retinal kamera sayesinde çekilen gözün görüntüleri yapay zeka algoritması tarafından analiz ediliyor. Bu bakımdan herhangi bir uzmana ihtiyaç kalmıyor.