49266422.cached 1

Yapay zeka izlediği oyunun aynısını geliştirebiliyor!

Georgia Teknoloji Enstitüsü’nde görevli olan bilim insanları, yalnızca birkaç dakika izlediği oyunun aynısını geliştirebilen yapay zeka teknolojisi yarattı. Teknoloji Super Mario Bros. ve Mega Man gibi oyunlarla denendi.

Yapay zeka teknolojisi üzerinde çalışmalar yapan Georgia Teknoloji Enstitüsü, izlediği oyunun içeriğini inceleyerek oyun motorunun aynısını geliştirebilen yapay zeka teknolojisi yaratmayı başardı. Yalnızca birkaç dakika boyuncu oyunu izleyerek birebir aynısını yapabilen teknoloji, ilk denemelerinde Super Mario Bros. gibi 2 boyutlu “speedrun” kategorisine dahil olan oyunların kopyalanması amacıyla kullanıldı. Aşağıdaki görsellerden yapay zekanın ilk denemelerinden birisinin sonucunu, orijinal oyun ile karşılaştırabilirsiniz.

Yapay zeka tarafından geliştirilen oyun.Asıl Mega Man oyunu.

 

Şimdilik yalnızca Mega Man, Sonic the Hedgehog ve Super Mario Bros. oyunlarıyla birlikte denenen yapay zekanın son derece başarılı olduğu görülüyor. Projenin önemli isimlerinden birisi olan Matthew Guzdial’ın söylediğine yapay zeka hiçbir şekilde oyunun kodlarına ihtiyaç duymadan, yalnızca ona izletilen kısa videoları izleyerek motorun birebir aynısını geliştiriyor. Elbette bu süreçte tek bir duruma ait olan videonun izletilmesi yeterli olmuyor ve görsellerden de görebildiğiniz gibi oyunda bazı küçük aksaklıklar olabiliyor. Ancak bu teknolojinin çok yeni olduğu göz önünde bulundurulursa elde edilen sonuç oldukça tatmin edici.

Yapay zeka oyun sektörüne giriş yapacak

Bu proje, yapay zekanın geliştirici sıfatıyla oyun sektörüne giriş yapmaya başladığının ilk kanıtlarından birisi. Son birkaç ayda hız kazanan yapay zeka çalışmaları gösteriyor ki gelecek senelerde yalnızca kendisine komut verilmesiyle bile kod yazabilen yapay zeka teknolojilerine erişeceğiz. Elbette bunun kısa bir süre içerisinde olacağını söyleyemeyiz, ancak o zaman geldiğinde oyun sektörünün köklü bir değişim yaşayacağına hiç şüphe yok.