Yanny mi, Laurel mi’ Sesinin sahibi bulundu! Aslında Söylediği…

Sosyal medyada oldukça ortalığı karıştıran ses kaydında ‘Yanny mi, Laurel mi’ denildiği sesin sahibi ortaya çıktı. New Jersey’den şarkıcı ve oyuncu Jay Aubrey Jones, Ses kaydının hikayesini anlattı.

Ses kaydının sosyal medya da yayılması ile birlikte birçok kişinin ‘Yanny mi, Laurel mi’ diye tartıştığı, hatta üzerinden akademik incelemelerin yapıldığı sesin sahibi şarkıcı ve oyuncu Jay Aubrey Jones olduğu ortaya çıktı.

Sputnik’de yer alan habere göre Jay Aubrey Jones açıklamasında 2007 yılında sanal sözlük vocabulary.com için ses kayıtları yaptığını belirtip, ”Ben 6 aylık bir süre içerisinde internet sitesi için 36.000 kelime kaydettim. Sesimin sosyal medyada bu kadar büyük bir tartışma yaratacağını tahmin etmezdim” dediği kayıtlara alınmış. Ayrıca Jones, kendisinin de kaydı dinlediğinde ‘Laurel’ diye duyduğunu söyledi.

Jones; sesin Farklı duyulmasında ki sebebi ise şu şekilde açıkladı ”Bence insanların dinlemeyi yaptığı bilgisayarlar ve diğer cihazlarla, sesin nasıl bir işlemden, süreçten geçtiğiyle ilgili bir şey” dedi.