xiaomi 1

Xiaomi’nin 5 inçlik yeni telefonu TENAA’da görüldü

Akıllı telefon piyasasında çok hızlı bir şekilde yükselmeye devam eden Xiaomi’nin tam 5 inç boyutundaki ekranına sahip yeni model akıllı telefon TENAA’da görüldü!

 
Özellikle Mi 5 modeli ile beraber akıllı telefon piyasasında çok iddialı bir şekilde başarıya adım atan Xiaomi, diğer yandan ise amiral gemi olan Mi 6 için çalışmalarına devam ediyor. Diğer yandan ise diğer ihtiyaçlar için yeni akıllı telefon geliştirmeleriyle uğraşıyor.

 
Çin sertifikasyon kurumu TENAA’nın güncel kayıtlarına bakıldığında, Xiaomi’nin yeni bir akıllı telefon üzerinde çalışmalar yaptığını gösterdi.

 

Redmi 5 mi geliyor?

 

Bir çok kaynak TENAA kayıtlarında görülen telefonub Redmi 5 olduğu iddia ederken, diğer kaynaklar ise Redmi 4 modelinin güncelenmiş bir donanım ve tasarımıyla gelirken adının da Xiaomi Redmi 4X olacağını iddia etmekte.

Xiaomi’nin arka yüzünde ise parmak izi okuyucusu yer alırken, kavisli bir tasarımla beraber anten çizgilerinin yer aldığı görülüyor. Bu bakımdan cihazın ekranının daha önceden belirttiğimiz gibi 5 inç boyutunda olacağı görülüyor.
xiaomi redmi

Çift SIM kart desteği sunan cihazın kayıtlarda MAE136 model numarası ile görüldüğü ve 4000 mAh kapasiteye sahip olduğu belirtildi.

 

Xiaomi’nin boyutlarına baktığımızda ise 139.24 x 69.94 x 8.65 mm boyutlarında olduğu ve işlemcisi ile kamerası hakkında net bir detayın gelmediği görülmekte. Şu anlık gelen tüm bilgiler bu kadarla sınırlı olurken, ilerleyen günlerde yeni detayların geleceğini belirtelim. İlerleyen günlerde gelecek olan bir çok detayı size yeniden bildireceğiz.