Xiaomi Redmi Y1 ve Y1 Lite Fiyati ve Ozellikleri

Xiaomi Redmi Y1 ve Y1 Lite Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi kısa süre önce Hindistan’da düzenlenen bir etkinlik çerçevesinde Xiaomi Redmi Y1 ve Redmi Y1 Lite’ı tanıttı!

Xiaomi, Hindistan’da düzenlemiş olduğu yeni bir etkinlikle beraber Redmi Y1 ve Y1 Lite adında yeni telefonlarını duyurdu. Aslına bakacak olursak tahmin edebileceğiniz gibi Redmi Note 5A ve Note 5A Prime modellerinin uluslararası modeli olarak geliyor. 5A ve Prime geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde Çin’de satışa çıkmıştı.

Xiaomi Redmi Y1’in Teknik Detayları ve Fiyatı

Xiaomi Redmi Y1’in özelliklerine bakıldığında Full Hd çözünürlüğe sahip 5.5 inç LCD ekran ile geliyor. Cihazda 1.4 GHz olarak 8 çekirdekli Snapdragon 435 yonga seti yer alıyor. Bu işlemci iki modelde de kullanılıyor. 4GB RAM ve 64GB / 3GB RAM ve 32GB depolama alanı ile kutusundan çıkan akıllı telefon Nougat ile gelirken MIUI 8 arayüzüne sahip. Bu arada MIUI 9 güncellemesi alacağını belirtelim.

Kamera bakımından f/2.0 diyafram açıklığı ve 76 derecelik görüş açısı sunan 16MP kamera yer alıyor. Arka kamera ise 13MP. Üçlü kart yuvası bulunan cihaz SD kart ve iki nano kart destekliyor. Parmak izininde bulunduğu cihazın fiyatı ise;

3 GB RAM’li modeli 140 dolar,

4 GB RAM’li modeli ise 170 dolar.

Xiaomi Redmi Y1 Lite’ın Teknik Detayları ve Fiyatı

Redmi Y1 Lite ise 720p ekran çözünürlüğünde 5.5 inç ekrana sahip. İşlemci olarak yukarıda belirttiğimiz gibi Snapdragon 425 işlemci ve 2GB RAM ile kutusundan çıkıyor. 5MP selfi kamerası ve 13MP arka kamera ile parmak izi okuyucusu eşlik ediyor.

Xiaomi Redmi Y1 Lite’ın fiyatı ise yaklaşık 110 dolar.