58ed8f9e0f2544282059ec3e 1

Windows Vista Artık Öldü

Microsoft’un 2006 yılında kullanıcı karşısına çıkarmış olduğu Windows Vista bugünden itibaren yolun sonuna gelmiş durumda. Microsoft artık Vista için destek vermeyi resmi bir şekilde bugün bitiriyor.

Açık konuşmak gerekirse Windows Vista için kullanıcılara sunulan destek, aslında 10 nisan 2012’de bitmişti. Fakat ikinci servis paketini almış olan kullanıcılar için destek süresi 5 yıl daha uzamıştı. Şimdi ise bu 5 yılın sonuna gelinmiş oldu.

microsoft windows vista isetim sisteminin fisi cekiliyor 1487194199

Windows Vista’dan daha önceki sürüm ve hepinizin çok yakından tanıdığı XP elbette bugün halen daha kullanılıyor. Fakat Vista için durum bu durumla pek benzer durumda değil. Hiç bir şekilde Microsoft’un istediği yere gelemeyen Vista’nın kullanım oranı 0.1 bile olmuş durumda değil. Bu bakımdan Vista’nın Microsot’un ciddi anlamda bir rezilliği olarak tarih kitaplarında yerini almış olması üzücü bir olay.

Tüm bu olayların üstüne Microsoft’un uzun çalışmalar yaparak çıkarmış olduğu Windows 7, ciddi anlamda beğeni kazanmış ve Microsoft’u bu rezillikten kurtarmıştı.