whatsapp 1

WhatsApp: Özel Yanıtlama Özelliğini Kullanıma Açtı

WhatsApp, Özel yanıtlama özelliğini beta kullanıcıları için 2.18.355 sürümü ile kullanıma açtı. Bu özellik sayesinde WhatsApp grup sohbetlerinde gelen bir mesajı gruptan bağımsız olarak gönderici kişisine yanıt vermeyi sağlayacak.


WhatsApp, daha önce Windows Phone uygulaması için paylaştığı Private Reply (Özel Yanıtlama) özellikliğini 10 ay sonra Android kullanıcılarının kullanımına sunacak.

WhatsApp Özel Yanıtlama Özelliği Nedir?

WhatsApp Özel yanıtlama

Özellik kısaca WhatsApp grubunda bir mesaj gönderildiğinde o mesajı gruptan bağımsız bir  şekilde yalnızca gönderici için yanıtlayabilmenizi sağlıyor. Bu işlemi ise grubunuzda iken, özel olarak yanıtlamak istediğiniz mesajın üzerinde parmağınızı basılı tutup, sağ üstteki “üç nokta” simgesine dokunduğunuzda “reply privately” seçeneği ile gerçekleştirebilirsiniz.

Bu adımları gerçekleştirdiğinizde uygulama sizi direkt olarak mesajı gönderen kişinin sohbet penceresine yönlendirecek ve metninizi söz konusu mesaja yanıt olarak oluşturabileceksiniz. Bu sayede ilgili mesaj hakkında grup sohbetinden ayrı olarak mesajı gönderen kişi ile konuşabileceksiniz.

Şu an için sadece WhatsApp Android beta kullanıcılarına açık olan özellik, geliştirme ve test sürecinden sonra tüm kullanıcıların hizmetine açılacak.