WhatsApp 1

WhatsApp Hacklendi: Hemen Harekete Geçmelisiniz

Sohbet servisi WhatsApp’in Mayıs ayının başlarında, kullanıcının akıllı telefonundaki izleme yazılımının kurulabileceği bir güvenlik deliği kapatması gerekiyordu. Potansiyel saldırının muhtemelen sadece birkaç hesabı etkilendi. Yine de, acilen uygulamanın en son sürümüne güncellemelisiniz.

WhatsApp, gözetleme yazılımının akıllı telefonlara yüklenmesine izin veren bir güvenlik boşluğu kapattı. Cihazlara hazırlanan WhatsApp çağrısı bulaşmış olabilir, çünkü zayıf nokta İnternet telefonu uygulamasıydı.

WhatsApp

Sohbet servisine ait facebook servisi Mayıs ayının başında problemi öğrendi ve aradaki boşluğu birkaç gün içinde kapattı. Salı günkü teknik notun yayınladığı bir haberin kanıtı olarak, Google’ın Android sistemli akıllı telefonlarını ve Apple’ın iPhone’unu, Microsoft’un Windows Phone ve Samsung’un telefonlarını etkiledi.

WhatsApp dünya çapında yaklaşık 1,5 milyar kullanıcıya sahip ve verinin temelde yalnızca gönderen ve alıcı tarafından okunabildiği, hizmet avantajı olarak uçtan uca şifrelemeyi vurguluyor. WhatsApp bilgileri, Cuma günü sunuculardaki açığı kapattı. Tüketiciler için uygulamanın güvenli versiyonu Pazartesi günü piyasaya sürüldü.

Uygulamanın Son Güncellemesini Hemen İndirin:

Uygulmanın en son sürümüne acilen güncellemelisiniz. Bunu yapmak için, Google Play Store’a gidin, Uygulamalarım ve Oyunlar’a dokunun ve ardından Güncellemeler’i tıklayın. Zaten bir güncellemesi olan tüm uygulamaların bir listesi gözükecektir. Güvenlik için işletim sisteminizi de güncellemelisiniz. “Sistem” ve “Güvenlik” menü öğesindeki ayarlara gidin.