WhatsApp Resim ve Videolari Galeride Gizlemek 1

Whatsapp Görüntülerini Ve Videolarını Galeriden Gizleme

Birçoğunuz, görüntüler, videolar, ses dosyaları, diğer dosyaları belgeler gibi dosyaları içeren WhatsApp mesajlarını alırsınız. Telefonunuzun galerisine her zaman göz atmak isteyen insanlar var. Whatsapp görüntülerini ses ve videolarını gizleme ve meraklı gözlerden kurtarmak istiyorsanız, dosyaları silmeden onları galeriden gizleyebilirsiniz.

WhatsApp Resim ve Videoları Galeride Gizlemek

Whatsapp Görüntüleri Galeriden Gizleme

Bunun için, yerleşik dosya yöneticisine veya ES Dosya Gezgini gibi üçüncü taraf bir dosya yöneticisi uygulamasını kullanarak herhangi bir yere gidin, dahili depolama birimine, WhatsApp’a dokunun ve Medya klasörüne girin.

  • Dosya Yöneticisi -> Dahili Depolama -> WhatsApp -> Medya.
  • Medya klasörüne girdikten sonra gizlemek istediğiniz klasörü yeniden adlandırın. bir nokta ile başlayan ismi değiştirdiğinizden emin olun. Galeriden gizlemek için “WhatsApp Görüntüleri” klasörünün başlangıcına bir nokta koyduk.
  • Bir nokta eklediğinizde ne olur, sistem medya dosyalarını o klasörden taramaz ve sonunda Galeri’den saklar. Diğer klasörler için de işe yarar, sadece başlangıcına bir nokta koy.
  • WhatsApp videolarını Galeri’den gizlemek istiyorsanız, aynı şey diğer klasörlerle de çalışır. WhatsApp Videoları klasörünü seçin. Akıllı telefonunuzdaki WhatsApp Durum fotoğraflarını ve videolarını da kaydedebileceğinizi biliyor musunuz?

Bu yöntem kolaydır, ancak bu numarada bulduğumuz şey, yeniden adlandırdıktan sonra WhatsApp’ta yeni görüntüler aldığınızda, WhatsApp, aynı adla yeniden adlandıran aynı adla bir klasör oluşturacaktır.

Buradaki sorunu çözmek için, klasörleri karıştırmayacak bir dosyayı kopyalamayı gerektiren başka bir yöntem var. Yapmanız gereken tek şey, .nomedia dosyasını WhatsApp Görüntüler dizinindeki Gönderilmiş klasöründen kopyalamak. Tüm dosya yöneticileri boş bir dosya oluşturamaz. .Nomedia dosyası, klasörün içindeki medya dosyalarının taranmasını devre dışı bırakır.