WhatsApp Gece Modu

WhatsApp Gece Modu Nasıl Bir Özellik?

Anlık mesajlaşma uygulamaları içerisinde Facebook sahip olduğu en çok kullanıcı sayısına sahip olan WhatsApp, ilk günden bu yana aldığı güncellemelerle bir hayli işlevsel bir hal almaya başladı. Son verilere göre uygulamayı çok daha işlevsel hale getirecek yeni bir güncelleme üzerinde çalışılıyor. WhatsApp Gece Modu olarak aktarılan yeni güncellemenin detayları neler? İşte detaylarıyla yeni özellik.

Sosyal medya uygulamaları gece gündüz en çok kullanılan uygulamalar arasında gösteriliyor. Akıllı telefonlarla beraber kullanımı bir hayli arttıran sosyal medya uygulamalarının kullanım verilerine baktığımızda, gece kullanımının da bir hayli yüksek olduğunu görüyoruz. Fakat bu durumun kullanıcılara büyük oranda zararı olduğunu da söylemek gerek. Özellikle gece ekrandan yayılan mavi ışık göz sağlığı ve beyni olumsuz yönde etkiliyor. Bu olumsuzlukların önüne geçmek adına sosyal medya uygulamaları da çeşitli adımlar atmakta.

Özellikle son dönemde gece modu adı verilen yeni modlarla beraber uygulamaların mavi ışık yayması ve rahatsız eden parlak ışıkları göstermesi engelleniyor. Gece modu olarak adlandırılan bu mod için şimdilerde WhatsApp kullanıcılarını heyecanlandıran bir açıklama geldi. WhatsApp Gece Modu olarak bilinen yeni bir mod geleceği duyuruldu. Fakat bu kez amaç dediğimiz gibi temayı koyu renklere getirmek ve bilinen gece modu kullanımı olmayacak. Bu kez WhatsApp Gece Modu çok daha farklı bir yapı sunacak.

WhatsApp Gece Modu

Gece Çekimlerine WhatsApp Gece Modu Ayarı

Uygulamaya gelecek olan WhatsApp Gece Modu özelliği sayesinde gece çekimlere önem verilecek. Uygulama içerisinde fotoğraf gönderiminde artık çok daha başarılı çekimler elde edilebilecek. Gece fotoğrafları düzenlemesi sayesinde düşük ışık altında bile çok net görseller yakalanabilecek. Bunun dışında WhatsApp Gece Modu özelliğiyle beraber kullanıcılara gece yapılan video aramalarında da ekstra ayrıcalıklar sunulacak.

Kullanıcılar ortam karanlık olsa bile net bir görüntü elde edilebildiği de belirtiliyor. WhatsApp Gece Modu güncellemesi şu an için doğrulanmış değil. Yeni özelliğin henüz doğrulanmamasına karşın şimdilerde özellikle iOS için testlerinin devam ettiği belirtiliyor. Yeni özelliğin nasıl bir artısı olacak? Kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak? Bunu ancak yeni güncelleme yayınlanınca görebileceğiz.