WhatsApp Cin yasalarina uymadigindan bloke edildi

WhatsApp, Çin yasalarına uymadığından bloke edildi

Çin’de kullanılan mesajlaşma servisi WhatsApp uygulamasında kişilerin resim ve video göndermesi bloke edildi!

WhatsApp, siber güvenlik yasalarına uymadığı gerekçesiyle Çin hükümetinin almış olduğu kararlar neticesinde kısmen veya tam olarak bloke edilebilmekte. Şimdi ise Çin’de birçok kullanıcının WhatsApp üzerinden resim ve video gönderemediği ortaya çıktı. Ülkede WhatsApp’ın hizmetleri aksattığı neticesiyle bloke edildiği ortaya çıktı.

Birçok kullanıcı WhatsApp için VPN kullanımı ile uygulamaya girdiklerini söylüyor. VPN’siz WhatsApp’a dahi girilmediği ifade edilmekte. Yapılmış olan testler sırasında. Çinli cep telefonu numaralarını kullanan iki farklı kullanıcının WhatsApp aracılığıyla birbirlerine ne resim ne de video göndermedikleri belirtildi. Kullanıcılardan diğer daha sonra yurt dışı bir numaraya video ve resim gönderdiğini söyledi. Ancak bu işlemde de başarısızlığın olduğu ifade edildi.

VPN Olmadan WhatsApp’a Erişim Yok!

Kullanıcılardan gelen son açıklamalarda ise VPN kullanımıyla bu sorunun aşıldığı ve normal bir kullanımın sergilendiği açıklandı. Ayrıca geçtiğimiz dönemlerde Çin aynı şekil Instagram ve Facebook’u da engelledi.