wp 2

WhatsApp artık parmak izi korumasıyla çalışacak

WhatsApp uygulaması kullanıcı güvenliğini daha fazla arttırmak için baştan sona şifreleme sistemini değiştirerek parmak izi kilitleme sistemini de uygulamasına eklemeyi planlıyor.

WhatsApp, uygulamasının açılışında parmak izi soracak bir güvenlik önlemi alabilir. Facebook’un sahip olduğu sosyal mesajlaşma platformu, Android cihazlarda parmak izi kullanavak bir sistem üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Uygulama, son zamandaki baştan sona şifreleme sistemiyle takdir almıştı ancak son güncellemesiyle birlikte mesajlara erişim çok daha zor bir hale gelecek.

whatsapp

Bu haberimizi ise WABetaInfo’nun keşfettiğini ve “alfa gelişim sürecinde” olduğunu belirtelim.

Güncellemeden sonra WhatsApp’ı açtığınız zaman parmak izi isteyecek ve kişisel konuşmalarınızı korumakla sınırlı kalmayacak. WABetaInfo, uygulamanın tam anlamıyla korunacağını ve uygulamaya girmeden önce kişilerin mutlaka kendilerini kanıtlamaları gerektiğini belirtiyor. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında WhatsApp, bazı suçlular tarafından mesaj şifrelerinin kırıldığını kabul etmişti. Bu bakımdan parmak izi sensörü olan cihazlarda bu özelliğin kullanılacağını düşünmek zor olmasa gerek.