volkswagen elektrikli araba cin

Volkswagen Çin’de Elektrikli Otomobil Fabrikası Açıyor

Elektrikli otomobil konusunda büyük pazarlardan biri olan Çin’de otomobil üreticileri geride kalmamak için acele ediyor. Bu markalardan biri de Volkswagen oldu.


Elektrikli otomobil pazarında söz sahibi olmayı amaçlayan markalardan biri olan Volkswagen, yaptığı açıklama ile modüler elektrikli sürücü kiti kullanan araçlar için Şangay yakınlarında bir tesis kurmayı ve bu tesiste; güvenliği ve verimliliği artırmak için 1400’den fazla gelişmiş robot kullanılacak.

volkswagen-elektrikli çin fabrikası

Çin’de ki elektrikli otomobil pazarının önemli olduğunu vurgulayan Volkswagen yönetim kurulu başkanı Herbert Diess şu açıklamayı yaptı “Yeni açılacak tesis sayesinde Çin’de bulunan müşterilerimiz için son teknoloji ürünü elektrikli araçları kolayca üretebileceğiz”

Kurulacak olan yeni Volkswagen fabrikası tamamen çevre dostu olarak hazırlanacak. 27 farklı teknolojinin kullanılacağı bu yeni fabrikada; Su kirliliğini en aza indirmek, karbondioksit çıkışını azaltmak ve enerji tasarrufu sağlamak için  çevreye en az etki edecek şekilde hazırlanacak.