facebook video 1

Video İzleme Platformlarına Yeni Rakip Olarak Facebook “Watch” ile Geliyor!

Günümüzde en fazla tüketilen içerik türünün video olması ve bu alanda eksik kalan platformların güç kaybetmek istememelerinden bu alanda eksik kalan markalar video alanına yatırımlarını yapmaya devam ediyor.

Facebook yaptığı açıklama ile video platfomu “Facebook Watch” ile gerek mobil uygulaması, gerek web sitesi veya akıllı Tv uygulamaları üzerinden kişilerin videolara erişebileceğini açıkladı. Aynı zamanda bu yeni uygulama ile canlı yayın ve ‘seç-izle’ özelliklerini de kullanılabileceğini açıklarken, aynı zamanda Watch platformu üzerinden diledikleri dizi, film ve programları izlenebileceğini ve istediklerini takibe alıp kendilerine ait listeler oluşturabileceklerini ifade etti.

Başlangıç olarak Facebook Watch bünyesinde yayıncılar tarafından üretilmiş olan 40’a yakın programın olacağı belirtilirken aynı zamanda; ABD Bezbol Ligi’nden de her hafta bir maç Facebook Watch üzerinden canlı olarak yayınlanacağı belirtiliyor.
Ürün Direktörü Daniel Danker’ın açıklamasında “Facebook Watch’ın reality Showlardan komediye ve canlı spor yayınlarına kadar çok geniş bir yelpazede programlara ev sahipliği yapmasını ümit ediyoruz” bulunurken bu konuya ne kadar önem verdiklerini de ifade ediyor. Facebook Watch içerisinde yer alan yapımlar arasından seçimin ise kullanıcılar için sunulacak olan seçimler arasından yapılabileceğini ifade ederken aynı zamanda “Facebook Canlı uygulamasıyla öğrendik ki kullanıcıların yorumları da en az video kadar önemli olabiliyor. Dilerseniz bir programı izlerken yorumları da görebilecek ve siz de yorum yapabileceksiniz. Ayrıca yayını izlerken bir yandan da Facebook’taki arkadaşlarınızla irtibata geçme imkânınız olacak” açıklamasında bulundu.

Facebook Watch Ne Zaman Açılacak?

Facebook Watch 28 Ağustos‘ta öncelik ile ABD’de belli sayıda kullanıcı için açılacağı sonrasında kademeli olarak dünya geneline sunulacak.