Petro

Venezuella Petrole Dayalı Dijital Para Birimi Üretecek!

Venezuella hükümeti son yıllarda bir hayli popüler bir hale gelen dijital para birimlerine alternatif bir para birimi üretmeye hazırlanıyor.

Venezuella tarafından Bitcoin ve benzeri dijital para birimlerine alternatif olacak bir para birimi üretilecek. Petrole tabanlı bir para birimi olarak üretilecek olan yeni para biriminin adı Petro olacak. İlk adımda 100 milyon adet basılacak olan para biriminin birim fiyatının 59,07 dolar olacağı açıklandı.

Uzun bir dönem ekonomik krizler ile boğuşan Venezuella ABD’nin yaptırımlarına karşı çıkaracağı dijital paranın detayları ortaya çıktı. Venezuella Devlet Başkanı Maduro, yaptığı açıklamalarda yeni dijital para biriminin Petrole dayalı olarak üretileceğini belirtti. Ayrıca Petro’nun kısa bir süre zarfında piyasaya sürüleceğini belirten Maduro, rakamların devletin resmi petrol sepeti fiyatında sabitleneceğini bildirdi.

Venezuelle Dijital Para Birimi Petro’yu Tanıttı!

Genel piyasanın tümü baza alındığında Venezuella’nın yeni kripto parasının piyasa değeri yaklaşık 6 milyar dolar değerinde olacak. Dijital para biriminin ise ne zaman borsaya dahil olacağı ve hangi borsalar tarafından işlem göreceği netlik kazanmadı.