NASA’nın yeni hedefi ufukta göründü: Ultima Thule

NASA, Plüton’un güzelliğini gözler önüne seren New Horizons’ın yeni hedefi olan “Ultima Thule” isimli cismi ilk defa görüntüledi.


Güneş Sistemi’nin dış kısımlarında bulunan Plüton’un mükemmel fotoğraflarını paylaşan New Horizons, bir süre önce uzaklardaki başka bir hedefe doğru yola çıktı: Ultima Thule. Cüce gezegenin yörüngesinden tam 1,6 milyar kilometre uzakta bulunan gök cismi, bilinmezliği simgelediği için NASA tarafından “Bilinen dünyanın ötesinde” anlamına gelen bu güzel isme layık görüldü. New Horizons yoluna devam ederken NASA, uzay aracının yeni hedefini ilk defa görmeyi başardığını duyurdu.

New Horizons’ın kaliteli kameralarından bile oldukça zor görünen gök cismi, arka planda kendisinden 17 kat daha parlak bir yıldızın bulunmasından dolayı böyle görülüyor. Uzay aracı hedefine yaklaştıkça görüşü daha da iyileşecek.

Bilim insanları, böylesine karanlık bir cismi bu mesafeden görmeye çalışmanın samanlıkta iğne aramaktan farksız olduğunu dile getirdi. Yani New Horizons kameralarının büyük bir başarıya imza attığı söylenebilir.

NASA, gök cismini inceleyerek Güneş Sistemi’nin oluşumu hakkında detaylı bilgiler elde etmeyi umuyor. Ancak New Horizons’ın 1 Ocak tarihinden önce yeni hedefine varması beklenmiyor.

Kaynak