Twitter hikayeler özelliği
Twitter hikayeler özelliği

Twitter hikayeler özelliğine kavuştu

Özellikle siyaset ve gündemde daha çok kullanılan Twitter, yeni bir özelliği ile sosyal medyanın gündemine düştü. Facebook, Instagram veya YouTube kadar kullanılmasa da popüler bir mecra olan Twitter uygulamasında artık hikaye paylaşmak mümkün. Twitter tarafından duyurulan yeni özellik Fleets olarak adlandırılmış durumda.

Twitter uygulamasına hikayeler özelliği geldi

Twitter, zaman zaman yeni özellikler ile kullanıcıları sevindiriyor. Daha öncesinde Twitter’ın duyurduğu ve gelmesi beklenen bir özellik olan hikayeler, Fleets olarak Twitter’da yerini aldı. Hikayeler özelliğine göre neredeyse hiç farkı bulunmayan bu sistem, bilindiği üzere daha öncesinde Snapchat üzerinden yayılmaya başlamıştı. Snapchat’ın sahibi ise Instagram’a eklenen bu özellik için dava açmama kararı almış ve “Taklitler aslını yüceltir.” benzeri bir söz söylemişti. Halbuki öyle olmadı. Snapchat uygulamasından Instagram’a ve sonrasında Facebook, YouTube gibi pek çok platforma geçen hikayeler özelliği, şimdi de Twitter’da yerini aldı.

Twitter hikayeler özelliğine kavuştu
Twitter hikayeler özelliğine kavuştu

Twitter, hikayeler özelliği olarak geliştirdiği Fleets sistemi için bir tweet paylaştı. Attığı tweet ile yeni sistemin özelliklerinden bahseden Twitter, kullanıcılara yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Fleets sisteminin sağladığı özellikler arasında yazı yazma, herhangi bir tweeti paylaşma, video çekme, fotoğraf çekme, galeriden medya içeriği yükleme gibi özellikler bulunmaktadır.

Kullanıcıların yeni özelliğe erişmesi için bir güncelleme yapması gerekiyor. Güncelleme sonrasında özellik Twitter ana sayfasının üst kısmında görünecek. Üst kısımda yer alan tasarım diğer hikayeler sistemindeki tasarıma çok benzemektedir. Burada yer alan “Ekle” butonu ile kullanıcılar yeni bir hikaye ekleyebiliyor, bu butonun yanında yer alan hikayeleri takip edebiliyor.

Twitter’a eklenen yeni özelliğin kısa süre içerisinde birçok kullanıcı tarafından ilgiyle kullanılacağı düşünülüyor. Özellikle kendini duyurmak isteyen ve gündeme oturmak isteyenlerin daha çok kullanacağı bir uygulama olacak olan Fleets, sıkça kullanılan bir sistem haline gelecek.

Twitter, daha öncesinde 2 skandal ile gündeme gelmişti. Bu skandallardan birisi ünlülerin hacklenen hesaplarından dolayı tweet atmayı yasaklaması, bir diğeri de güvenlik açığından dolayı kullanıcılara uyarı göndermesiydi. Bunun yanı sıra Twitter, zaman zaman yeni güncellemeler ile kullanıcılara bilgi veriyor.