Twitch

Twitch kullanıcıları, platform dışındaki yorumları yüzünden cezalandırılacak

Twitch, son derece tartışmalı bir kararı uygulama koyduklarını duyurdu. Bugünden itibaren Twitch kullanıcıları farklı platformlar üzerinden yaptıkları paylaşımdan ötürü cezalandırılabilecek.

Platformundaki sorunlarla ilgilenmek adına koruyucu önlemler almaya devam eden Twitch, birçok kullanıcısından tepki gören bir karara imza attı. Platform tarafından paylaşılan bilgilere göre bundan sonraki dönemlerde kullanıcıların yalnızca Twitch hesapları değil, aynı zamanda Facebook, Twitter, Instagram ve diğer platformdaki paylaşımları da canlı yayın platformundan ceza almalarının nedeni olarak gösterilebilecek. Bu tartışmalı kararı duyuran Twitch, diğer platformlarda yapılan paylaşımlar üzerinden kendi topluluğunun üyelerini analiz etmeyi istediğini ve bu verilerin işe yarayabileceğini söyledi.

Twitch

Twitch’in kararında haklılık payı var mı?

Yayın platformundaki düzeni sağlamak ve hem izleyicilerinin, hem de yayıncılarının keyif aldığı ortamı korumak adına büyük çaba sarf eden platformun bu kararı hem iyi, hem de kötü olarak değerlendirilebilir. İyi olmasının nedeni, Twitch’in yenilenen ilkeleriyle nefret söylemlerine ve ırkçılığa karşı kapsamlı araştırma imkanlarının sunuluyor olması. Kötü olmasının nedeni ise kullanıcıların diğer hesaplarının kullanılmasıyla bir anlamda gizliliğin göz ardı edilmesi. Ancak hesaplarının görünmesini istemeyen kişilerin de böyle bir seçeneğe sahip olduğu ve Twitch’in iyi bir amaç doğrultusunda bu kararı aldığı düşünülürse, galiba kararın iyi tarafının ağır bastığı söylenebilir.