turknet

TurkNet, Adil Kullanım Kotasını Tamamen Kaldırdı!

Ülkemizde önemli bir internet sağlayıcısı olarak bilinen TurkNet, ülkemizdeki tüm internet kullanıcılarının baş belası olan Adil Kullanım Kotası’nı kaldırdığını kısa süre önce duyurdu.

BTK’nın AKK konusunda yapmış olduğu bazı düzenlemeler ile birlikte, AKK’nin en geç 2018 yılında sonlanacağını okumuştuk. Böyle bir gelişmeye rağmen AKK için kullanıcılar tepkilerini sosyal medya paltformlarında duyurmuştu. TurkNet ise ciddi anlamda ayakta alkışlanacak bir adım attı: Bundan böyle TurkNet kullanıcıları, AKK sıkıntısı yaşamayacak.

Aslında bakacak olursak bu karar geçen haftadan itibaren uygulamaya girmiş ve TurkNet kullanıcıları konu hakkında bazı yorumlarda bulunmuştu. Ancak markadan net bir açıklama gelmiş değildi.

TurkNet’in resmi açıklamasında ise diğer operatörlerin vermiş olduğu hizmetten biraz bahsediliyor.

Aslında söz konusu karar geçtiğimiz haftadan itibaren uygulanmaya başlamış ve TurkNet kullanıcıları söz konusu durumla ilgili bazı yorumlarda bulunmuşlardı, fakat firmadan resmi bir açıklama gelmemişti.

Bu bakımdan TurkNet’in 2018’i beklemeye gerek yok diyerek AKK’yi kaldırması oldukça güzel bir adım olmuş durumda. Hatta şirkete karşılık yapılan bazı yorumlarda ise pazarlama hilesi olduğu görülmekte. Şirket ise bu yorumlara şu şekilde cevap veriyor: ‘ Telekomünikasyon sektörü olarak müşterilerimizi o kadar çok üzmüşüz ki, iyi niyetli uygulamalar bile şüpheyle karşılanıyor. Amacımız, en azından TurkNet özelinde, bu algıyı değiştirmek ve TurkNet’in güvenilir olduğunu herkese kanıtlamak.’