Turkiyedeki Ilk Bitcoin Cinayeti Mert Ersoyun Bitcoinlerine Ne Oldu

Türkiye’deki İlk Bitcoin Cinayeti Mert Ersoy’un Bitcoin’lerine Ne Oldu

Türkiye’de ilk defa Bitcoin için işlenen cinayet ile hayatını kaybeden Mert Ersoy’u öldüren 5 kişi tutuklandı. Ancak Bitcoin’leri hakkında detaylar henüz bilinmiyor.

22 yaşında olan Şükrü Mert Ersoy, geçen Eylül ayında boğularak öldürülmüştü. Antalya’da yaşanan olay Ersoy’un vücudunda hiçbir iz olmadan gerçekleşmişti. Olayın ardından tutuklanan 5 kişinin Ersoy’un Bitcoin cüzdanındaki parayı alabilmek için darp ettikleri öğrenilmişti. Şüpheli kişiler Ersoy’un akıllı telefonundaki güvenlik duvarını bir türlü aşamadıklarını ve Bitcoinleri ele geçiremediklerini söylemişler.

Tabii ki bu olayın üzerinden tam 3 ay geçti ve Bitcoin‘in artışı oldukça fazla. Ersoy’un ailesi ise bu paradan habersiz.

Anne Sevgi Çınar, “Mert’in Bitcoin, Bitclup ve Elit Capital ile ilgilendiğini biliyordum. Ama ne kadar parası vardı bilgim yok. Çok yüksek rakamlardan bahsediliyor. Eğer söylenildiği gibi 40-50 bin doları varsa, bu para nerede? Bunu herhalde en iyi ortak olduğu arkadaşları bilir. Diğer taraftan Mert’in telefonu, bilgisayarı, not defterleri ve kişisel eşyaları bize verilmedi. Ortada bir para var mı yok mu o da net bir şekilde söylenmiyor” diyor.

Avukat İlker Atamer ise bu konu hakkında şunları söyledi;

“Bitcoin veya benzeri kripto para, dijital cüzdanda tutuluyorsa ve paranın sahibi cüzdanın giriş kodunu kimseye söylemediyse, bu kişi öldüğünde ailesinin kripto parası olup olmadığını anlaması ve bunları alması imkansız. Bitcoinler dijital cüzdanda saklanıyor ve o cüzdanın şifresini bilen tek kişi öldüyse, o ‘Bitcoin’lere ‘elveda’ demek gerekir. Ancak ölen kişi ‘Bitcoin’lerini Türk hukukuna tabi yerli bir dijital para borsasındaki hesabında tutuyorsa, mirasçıları veraset ilamıyla ilgili dijital para borsasına başvurup, ölen kişinin söz konusu borsada Bitcoin’i olup olmadığını sorgulatıp kendilerine verilmesini isteyebilir.”

Bakalım son durum ne olacak?