Türkiye’de internet hızı 56 GBps
Türkiye’de internet hızı 56 GBps

Türkiye’de internet hızı 56 GBps seviyesine ulaşacak

İnternet, oldukça önemli bir yere sahip. Kullanıcılar internet sayesinde haber alıyor, internet sayesinde bilgi öğreniyor veya internet sayesinde arkadaşları ile iletişime geçebiliyor. Bunun gibi pek çok konuda insanlara yardımcı olan internet için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yeni bir açıklama yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 yılının Haziran ayında fırlatılacak olan Türksat 5B uydusu için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Türksat 5A uydusunun 30 Kasım 2020’de fırlatılacağını söyleyen Karaismailoğlu, Haziran’da gönderilecek olan Türksat 5B uydusu ile birlikte 56 GBps internet hızının da sunulabileceğini açıkladı.

Türksat 5B uydusu ile internet hızı katlanıyor

Türksat, Türkiye ve çevre ülkelerde haberleşme sağlanması için fırlatılan uydular arasında yer alıyor. Türksat 5A önümüzdeki günlerde yörüngeye gönderilecekken Türksat 5B ile ilgili bir açıklama yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan bir açıklamaya göre Türksat 5B uydusunun internet hızı oldukça yüksek olacak.

Karaismailoğlu’nun yaptığı açıklamada Türksat 5B uydusunun 56 GBps seviyesinde internet hızı sunacağı belirtildi. Bu da yaklaşık saniyede 6-7 GB internet hızı olarak yansıyor. Uydu internetin bu kadar yüksek bir hıza ulaşması demek gelecekte uydu internet paketlerinin tüketiciye daha yüksek olarak ulaşmasını sağlayacaktır.

Türkiye’de internet hızı 56 GBps seviyesine ulaşacak
Türkiye’de internet hızı 56 GBps seviyesine ulaşacak

İletişim sorunlarının çözüme kavuşması için çalışmalar yapılıyor

Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan bir diğer açıklama ise depremlerde yaşanan iletişim sorunlarının çözüme kavuşturulması konusu oldu. Bu konuda BTK ve operatör firmaları ile iletişim halinde olduklarını belirten Karaismailoğlu, bu tür sorunların çözüme kavuşması için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Karaismailoğlu yaptığı açıklamada bu tür doğal afetlerde internet altyapısıyla da iletişim imkanının olduğunu ve kullanıcıların aramaya yönelerek yoğunluk yapmaması gerektiğini belirtti. Trafiğin tek bir noktada birleşmemesi için farklı alternatiflerin de kullanılması konusunda bilgi veren Bakan, herhangi bir doğal afet meydana geldiğinde mobil baz istasyonu kurarak bu bölgelerdeki sıkıntıyı çözme konusunda etkili bir çalışma yapıldığını sözleri arasına ekledi.