Tomahawk

Tomahawk Dünyanın En Hızlı Elektrikli Otomobili Oldu

Elektrikli otomobil teknolojilerinde yeni bir dönüm noktası olarak gösterilen Tomahawk araçları duyuruldu. Dünyanın en hızlı elektrikli otomobili olarak gösterilen Tomahawk nasıl özelliklere sahip? İşte detaylar.

Tesla’nın öncülüğünü yaptığı elektrikli araç teknolojileri her geçen gün biraz daha yaygınlaşmaya devam ediyor. Son olarak Tesla Model serilerinde kullanılan elektrikli motorlar bu alanda epey bir ilerlendiğini göstermişti. Tesla S serisiyle beraber de markanın hız rekorları kırması teknoloji devinin alanında rakipsiz teknolojilerden de biri olmasını sağladı.

Hızlı bir yükseliş gösteren yeni teknolojiyle beraber standart araçlarda da elektrikli otomobillerin etkisini görmeye başladık. Kısa sürede yaygınlaşması beklenen elektrikli araç teknolojileri içerisinde yeni teknolojilerde yavaş yavaş kendisini gösteriyor. Son olarak Tomahawk adı verilen bir elektrikli araç ortaya çıktı. Hız rekorları kıran yeni araçların duyurulmasıyla beraber ilk konsept çalışmaları da paylaşıldı.

Tomahawk Gücünün Elektrikten Alıyor

Özellikle son konsept paylaşımlarından sonra hız rekorları kırdığı görülen Tomahawk araçlarının Model S serisini bile geçeceği belirtildi. Hız değerleri konusunda herhangi bir paylaşım yapılmamasına karşın araçların belli başlı güç değerleri de ortaya çıkmış durumda. İlk olarak Tomahawk araçlarının 800 beygir gücünde olacağı belirtiliyor. Bu güç değeri bile alanında rakipsiz olacağını ortaya çıkarsa da henüz maksimum hız değeri belirlenmiş değil.

Tomahawk Ne Zaman Geliyor?

Duboc Motors tarafından geliştirildiği belirtilen yeni araçların ne zaman geleceği konusunda ise henüz bir bilgi bulunmuyor. Fakat son olarak konsept videoları paylaşılan Tomahawk serisinin en geç yıl sonuna doğru piyasaya çıkacağı beklentisi var. Henüz bu konuda tanıtım tarihi de açıklanmış değil.

Şimdilik sadece belli başlı görselleri paylaşılan ve bunun dışında videoları yayınlanan araçların tanıtımlarının da önümüzdeki aylarda yapılması bekleniyor. Tomahawk serisinin fiyatı ve motor teknolojileri konusunda da tanıtımlardan sonra tüm bilgilerin ortaya çıkacağı belirtiliyor. Bakalım Model S serisinin rakibi olarak duyurulan yeni elektrikli araçların özellikleri neler olacak? Şimdilik piyasanın en başarılısı Tesla Model S olarak gösteriliyor.