Tesla Model S

Tesla, Model S’in beygir gücü hakkın yanlış bilgi verdiği için dava edildi

Elon Musk’ın CEO’luğunu yaptığı Tesla Motors Norveç’te dava edildi. Elektrikli otomobil üreticisinin dava edilmesinin nedeni Model S’in beygir gücü hakkında müşterilerine yanlış bilgi vermesi. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla Motors, Norveç’teki müşterileri tarafından dava edildi. Otomobil üreticisinin dava edilme nedeni ise Model S’in beygir gücü konusunda müşterilerine yanlış bilgi vermesi.

Satışını yaptığı Model S otomobillerin 691 hp beygir gücüne sahip olduğunu belirten şirket, iddia edilene göre otomobillerinde yalnızca 469 hp beygir gücüne sahip olan motor kullanmış. 79 kişi tarafından dava edilen elektrikli otomobil üreticisi, müşterilerini kasıtlı olarak yanıltmak ve gerçeği yansıtmayan reklam yapmakla suçlanıyor.

Şirket bu durum için son derece uygun bir açıklamaya sahip. Paylaşılan bilgilere göre Model S’in iki farklı motoru bulunuyor. Önde yer alan motor 470 hp, arkada bulunan motor ise 221 hp beygir gücünde. Toplamları da 691 hp beygir gücü yapıyor. Ancak bu açıklama mahkeme için yeterli olmuyor.

2017 Tesla Model S P90D

Tesla, kaybettiği dava için ödeme yapmıştı

Şirket, Model S’in beygir gücünden dolayı ilk defa dava edilmiyor. Ülkede daha öncede aynı konudan dolayı dava edilen Tesla, mahkeme kararıyla davacılarına 7700 dolar ödemişti. Bazı davacılar ödemenin bir kısmını geri çevirmiş ve otomobillerinin bir üst modele yükseltilmesini talep etmişti. Bu davanın da aynı şekilde sonuçlanabileceği düşünülüyor.

Norveç ve bu ülkedeki müşterileri Tesla açısından son derece önemli, çünkü ülke tam anlamıyla Tesla’nın kalesi olarak görülüyor. Ülkedeki tüm otomobillerin 3’te 1’i elektrikle çalışılıyor ve en çok Model X tercih ediliyor.