Tesla

Tesla’nın bulut sistemi hacklendi ve madencilik için kullanıldı

Tesla’nın Amazon Web Hizmetleri hesabı hacklendi. Paylaşılan bilgilere göre hesabı hackleyen kişiler, hesapla ilişkili olan sistemleri kripto para madenciliği yapmak için kullandı.

Sistemlere sızarak kripto para madenciliği yapan hackerlardan otomotiv devi Tesla da nasibini aldı. Fortune tarafından paylaşılan habere göre Tesla’ya ait olan Amazon Web Hizmetleri hesabı hacklendi. Hesabın hacklenmesiyle birlikte ana merkezden hesabı kontrol eden sisteme giriş yapmayı başaran hackerlar, buradan kripto para madenciliği gerçekleştirdi. Faaliyetlerinin görünmemesi için son derece dikkatli çalışan hackerlar, bilgisayarların işlemcilerini belirli aralıklarla kullanarak şüphe yaratmamayı amaçlamış.

Tesla

Tesla, sistemlerinde bir açık olduğunu fark ederek kripto para madenciliğinin ortaya çıkmasını sağlayan RedLock siber güvenlik şirketine 3000 dolar ödeme yaptı. Yetkililer, hackerların giriş yaptığı sistem üzerinden mühendislerin test araçlarını kontrol ettiğini, bu nedenle sistemin herhangi bir müşteriyi etkilemeyeceğini dile getirdi. Hackerlar, eğer otomobil sahiplerinin sistemlerine erişebilen bir bilgisayarı ele geçirmiş olsaydı bu durumdan Tesla’nın tüm müşterileri oldukça kötü şekilde etkilenebilirdi.