dikkat whatsapp ve telegram daki guvenlik acigi hesaplarinizi tehdit ediyor 1489657206 1

Telegram ve WhatsApp Tehlike Altında!

Bu uygulamaların Web sürümlerinde yer alan güvenlik açığı ile hesaplarınız tehlike altına girebiliyor. İşte detaylar!

WhatsApp ve Telegram, kısa süre önce güvenlik önlemleri almış ve uçtan uca şifreleme özelliğini getirerek bir güvenlik önlemi sunmuştu. Birçok güvenlik endişeleri ise gündemde dolup taşarken, bazı kişiler tehlikenin olmadığını veya ortadan kalktığını iddia etmişti.

Check Point Security firmasındaki güvenlik araştırmacılarının yapmış olduğu son açıklamayla beraber, WhatsApp ve Telegram uygulamalarının Web sürümleriyle beraber hesabınızın denetlenebileceğini belirtti. Bulunan açık hackerları zorlamadan kullanmasına neden oluyor. Çok kısa sürede hesabınızı hackerlar tarafından alındığı fark edildi.

Check Point firmasında çalışan Oded Vanunu, “Bu yeni güvenlik açığı yüz milyonlarca WhatsApp Web ve Telegram Web kullanıcısının hesabını tamamen bilgisayar korsanlarının eline verebilir. Bir saldırgan yalnızca masum görünümlü bir fotoğraf göndererek hesap üzerinde kontrol sahibi olabilir, ileti geçmişine ve paylaşılan tüm fotoğraflara erişebilir, ayrıca kullanıcı adını istediği gibi değiştirebilir” ifadelerini kullandı.

https://youtu.be/UR_i5XSAKrg

Açıklamalara göre, hackerlar zararsız görünen bir görüntü içerisine sarılmış bir şekilde zararlı bir kodu kurbana göndermesine izin vermekte. Alıcı bu resme tıkladıktan hemen sonra hackerlar denetimi ele geçiriyor.

https://youtu.be/26Ih4xTcP-E