Telefonda ne varsa ortaya cikaran cihaz 1

Telefonunuzdan Ne Silerseniz Silin. Hepsini Ortaya Çıkaran Bir Cihaz Var!

İngiltere’de ortaya çıkan görüntüler gösteriyor ki, emniyet güçleri tarafından kullanılan gizemli bir cihaz, saniyeler içinde telefonunuzda ki bütün her şeyi silinmiş olsa dahi saniyeler içinde ortaya çıkarıyor.

dailymail.co.uk sitesinde yer alan habere göre, emniyet güçleri tarafından kullanılan cihaz, arama iznine ihtiyaç duymadan, telefonda yer alan konum bilgilerinden tutun resimlere kadar ne kadar veri varsa silinmiş olsalar dahi ortaya çıkarıyor.

Telefonda ne varsa ortaya çıkaran cihaz 2

BBC’nin Victoria Derbyshire ile yaptığı görüşme esnasında gösterilen teknoloji şu anda İngiltere ve Galler‘de 26 polis ekibi tarafından kullanılıyor. Görüntülerin ortaya çıkması, İngiltere’deki muhalefet gruplarının bu cihazın kullanım şekli ile ilgili eleştirileri getirmesine neden oldu.

Önümüzde ki günlerde bu cihazın tüm emniyet güçleri tarafından suçluların daha hızlı tespit edilmesi için yaygınlaşacağını düşünerek bunun gayet mantıklı olduğunu; ancak kötü niyetli kişilerin eline geçmesi durumunda ise yapılabileceklerin en ince ayrıntısına kadar düşünülmesi gerektiğini unutmamak gerek.