tcpipnedir

TCP nedir? TCP/IP Ne işe Yarar?

TCP, ayarı genellikle PC kullanıcılarının manuel ip ve dns tanımlaması esnasında karşılaştıkları bir terimdir. Ancak bir o kadar önemsenmediğinden ne işe yarar? veya TCP nedir? diye bakılmaz. Özetle bahsetmek gerekirse eskiden aynı marka ve model modem ile pc ler birbirleri ile iletişim kurabiliyorlardı. Bu iletişimin sorunsuz olabilmesi içinde belli standartlar geliştirildi. Bu standartlardan biri OSI referans modeli; diğeri ise TCP/IP referans modelidir.

Amerikan Savunma Bakanlığının geliştirmiş olduğu, TCP/IP referans modeli güvenlik kameraları için port açarken modemin nat kısmında UDP ve TCP olarak görünür.

TCP/IP Nedir?

Günümüzde TCP, yaygın olarak kullanılıyor. TCP/IP protokolü, birden çok iletişim ağlarında da kullanılan bir özelliktedir.TCP  yani Transmission Control Protocol demektir. IP ise İnternet Protocol anlamına gelmektedir. TCP/IP de veri alışverişi yapılırken, belirli katmanlara göre yapılır. Veriler katmanlara göre paketlenip yollanır. Paketleri alan tarafta ise, paketleri tek tek açar; böylelikler tüm veriler ulaşmış olur.