Minecraft Classic

Tarayıcı Üzerinden Minecraft’ı Ücretsiz Oynayabilirsiniz

Minecraft yeni yaşını kutlamak için Mojang, web için Minecraft Classic’i ücretsiz olarak yayınladı.

Artık Minecraft‘ı bir internet tarayıcısı üzerinden ücretsiz  olarak oynayabileceksiniz. Dolayısı ile cihazınızda ki herhangi bir web tarayıcısı ile minecraft  oynayabileceksiniz. Ayrıca hiçbir şey indirmeden Minecraft Classic’i hemen oynamaya başlayabilirsiniz.

Yılların oyunu olan Minecraft Classic daha önce sadece Windows, Mac ve Linux’ta oynanabiliyordu. Ayrıca oynamak için Java gerekiyordu. Şu an herkes Minecraft Classic web sitesi üzerinden indirmeden ücretsiz oynayabiliyor.

Tarayıcı Üzerinden Ücretsiz  Minecraft Nasıl Oynanır?

İlk olarak oyunu oynamak için buradan ilgili sayfaya gidin. Hemen bir seviye oluşturmaya başlayacaktır. Oyununuzu oluşturup arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz benzersiz bir bağlantıyı da size verir.

Bu bağlantı sayesinde  en fazla 9 arkadaşlarınızı sizinle oynamaya davet edebilirsiniz. Dilerseniz bu bağlantıyı e-posta yoluyla veya seçtiğiniz farklı bir mesajlaşma uygulaması üzerinden de paylaşabilirsiniz. Bir kullanıcı adı belirleyin ve tarayıcınız üzerinden Minecraft oynamaya başlamak için Başlat düğmesine tıklayın.

Oyun kontrolleri ise şu şekilde İki blok arasında geçiş yapmak için farenizi sol tıklayıp blokları yerleştirip mayınla sağ tıklayın. ileri, sola, arkaya ve sağa hareket etmek için WASD kontrollerini kullanabilirsiniz.

Oyun Menüsünü ulaşmak için istediğiniz zaman Escape tuşuna basabilirsiniz. Bu menü üzerinden yeni bir seviye oluşturabilir veya mevcut seviyeye bağlantı kopyalayabilirsiniz. Burada yer alan Seçenekler size çeşitli ayarları açıp kapatmanız ve kontrolleri hatırlatmanıza imkan sağlar.

Minecraft Classic’te Neler Yapabilirsiniz Neler Yapamazsınız.

Minecraft Classic’in karmaşık bir kullanıcı arayüzüne katlanmak zorunda kalacaksınız, inşa etmek için sadece 32 blokla sınırlısınız ve ortalama yağmur ormanlarından daha fazla böcek demek oluyor. Şu an için Minecraft Classic, sadece yaratıcı modda oynamanıza izin verir, bu yüzden Hayatta Kalma modu yoktur. Oyununuzu kayıt olmaz. de bir yolu yok.