synaptics

Synaptics İlk Ekrana Gömülü Parmak İzi Sensörünü Üretecek!

Dünyanın en önemli biyometrik teknoloji üretim firması olan Synaptics, akıllı telefon ekranına gömülü parmak izi okuyucuyu üretecek.

Apple ve Samsung gibi önde gelen akıllı telefon üreticilerinin ürettikleri modellerden beklenen en büyük özelliklerden bir tanesi kuşkusuz ekrana gömülü parmak izi okuyucu olmuştu. Teknoloji severleri bir hayli hayal kırıklığına uğratan firmalar gelecek yıl bu teknolojiyi amiral gemisi modellerinde kullanabilir.

Son zamanlarda gelişen teknoloji ile birlikte akıllı telefonlarında tasarımlarında büyük değişikliklere gidildi. Son tanıtılan ürünler ve gelecek olan yeni modeller artık daha ince çerçeve ve daha az fiziksel tuşla birlikte geliyor. Hal böyle olunca güvenlik önlemlerinden bir tanesi olan parmak izi okuyucunun nasıl kullanılacağı tartışma konusu haline gelmişti.

Dünyanın İlk Ekrana Gömülü Parmak İzi Okuyucusu Üretilecek!

Dünyanın en büyük biyometrik teknoloji firması Synaptics, ekrana gömülü parmak izi okuyucusu için çalışmalara başladığını duyurdu. Clear ID FS9500 adı ile duyurulan yeni teknoloji sayesinde dokunmatik ekranlı akıllı telefon modellerinde artık parmak izi okuyucuları ekrana gömülü olarak gelecek. Bu teknoloji ile artık çerçevesiz telefonların önü açılmış olacak.

Synaptics yeni teknoloji için 5 büyük firma ile anlaşmaya vardığını açıkladı. Birçok kişi tarafından bu firmaların akıllı telefon dünyasının en önemli firmaları olan Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi ve LG gibi markalar olabileceği düşünülüyor.