Steve Jobs’a Ait İş Başvuru Formu 174 Bin Dolara Satıldı!

Apple’ın en tanındık ismi olan ve marka söylendiğinde ilk akla gelen Steve Jobs’un iş başvurusu yapmak için doldurduğu iş başvuru formu, 174.757 dolar’a açık arttırmada satıldı.

8-15 Mart arsında, RR Auction tarafından düzenlenen açık artırmada Apple eski CEO’su Steve Jobs’un 1973 yılında kolejden ayrılması sonrasında doldurduğu iş başvuru formunda; telefon bilgisi bulunmuyor. Formda bilgisayar ve hesaplama konusunda yeteneklerini belirtirken, elektronik teknisyenliği’nin yanında aynı zamanda tasarım mühendisliği alanında da özel yeteneklerinin olduğunu belirttiği dikkati çekiyor.

Atari teknisyeni olarak başladığı işinde iki yıl çalıştıktan sonra Jobs, evinin garajında Wozniak ve Ronald Wayne ile birlikte Apple Computer’ı kurdular.

Steve Jobs İş Başvuru

Düzenlenen açık artırmada Steve Jobs’un iş başvurusu belgesi en düşük 5 bin dolar görürken, 174.757 dolar karşılığında çok kısa sürede alıcı bulduğu açıklandı.

Steve Jobs İş Başvuru 1

Ayrıca açık arttırmada 2001 yılında Jobs tarafından imzalanan Mac OS X teknik kılavuzunun da, 41.806 dolar ile alıcı bulduğu açıklandı.