twitter 140 karakter 1

Sosyal Medya Devi Artık 280 Karakter Olacak!

Sosyal medya devi Twitter, paylaşımlarda uyguladığı karakter sınırlamasını genişleterek 140 karakter limiti; 280 karaktere çıkarmayı hedeflemekte. 280 karaktere kadar çıkmayı hedefleyen Twitter bu konuda testlere başladı.

Twitter‘ın patronu Jack Dorsey, Twitter tarihinin ilk 280 karakterlik tweet’ini atarak da bir ilke imza atmış oldu.

Jack Dorsey’in, 280 Karakterlik tweet’i Şu Şekilde

Tweet‘lerde ki karakter üst limitinin 140’tan 280’e çıkarılması konusunda denenme çalışmalarının başlanacağı duyurulan blogundan yapılan açıklama ise şu şekilde. İngilizce, İspanyolca, Portekizce ve Fransızca dillerindeki paylaşımlarda 140 karakter üst limitinin kullanıcılar için zaman zaman zorluk oluşturduğu ifade edilirken; İngilizce paylaşımların yüzde 9’u oranında 140 karakter üst limitinde olduğu belirtilmiş, buna karşın Japonca iletilerin sadece yüzde 0,4’ünün 140 karakter üst limitine ulaştığı belirtildi.

Açıklamaya, Japonca, Çince ve Korece dillerinde tek bir karakterle İngilizce, İspanyolca, Portekizce ve Fransızca’ya göre iki kat daha fazla bilgi paylaşılabildiği de belirtilere, İngilizce bir paylaşımın ortalama 34 karaktere, Japonca dilinde ise ortalama 15 karaktere sahip olduğu açıklandı.

Sosyal Medyayı aktif kullanan Twitter kullanıcılarının kendilerini daha iyi ifade edebilmesi adına karakter üst sınırının 280’e çıkartılacağı aktarılan açıklamada, Japonca, Çince ve Korece dillerinin bu yeniliğin dışında kalacağı da belirtildi.

Yapılan açıklamada söz konusu değişikliğin ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı hakkında ise bir bilgi verilmedi.