Sony Xperia X 1 e1498151416406 1

Sony Xperia X Serileri için Yeni Güncelleme Geldi

Ardı ardına güncelleme haberleri veren Sony, şimdi ise Xperia X ve X Compact modelleri için yeni bir güncelleme haberi verdi. Serinin çok daha başarılı hale gelmesini sağlayacak olan yeni güncellemeyle beraber Sony Xperia X ve X Compact modelleri tüm Android Nougat 7.1.1 özelliklerini de almış oldu. İşte detaylar.

Xperia serileriyle artık akıllı telefon dünyasının kilit taşlarından biri halline gelen Sony, telefonlarında sunduğu sistem özelliklerinden çok Google projesiyle adını duyuruyor. İşletim sistemi güncellemeleri için Google ile yeni bir ortaklığa giden Sony, bazı sürümlerde Google akıllı telefonlarında bile önce Android güncellemesi almaya başladı.

Birçok modelde bu şekilde anlık güncelleme kararı alan markanın bazı serilerine de yeni yeni güncellemeler geliyor. Güncellemelerden nasibini alan son seri ise Sony Xperia X serisi. Sadece X modeli değil Sony X Compact serisi içinde verilen yeni güncelleme haberiyle beraber, adeta güncelleme almayan seri kalmamış oldu.

Sony Xperia X Serileri için Android Nougat Güncellemeleri

Sony Xperia X ve X Compact modelleri için yayınlanan yeni güncellemede, telefonlara Android Nougat 7.1.1 sürümü getirildi. Android Nougat 7.0 sürümünden yeni sürüme geçiş yapan Sony Xperia X serilerine birçok yeni özellik de dahil edilmiş oldu. İlk olarak Sony Xperia X güncellemesinin tüm Android Nougat 7.1.1 özelliklerini seriye dahil ettiğini belirtelim. Telefonlarda bu konuda epey iyileştirmeler söz konusu.

Sony Xperia X

Bunun dışında Xperia X serilerine gelen yeni güncellemeyle beraber genel bir sistem performans artışı yaşandığını da söylemek gerekiyor. Hem güvenlik için hem de performans için oldukça olumlu sonuçlar verecek olan Android Nougat 7.1.1 güncellemesinin beraberinde Android güvenlik güncellemelerinin yeni sürümünü de getirdiğini ekleyelim.

Sony Xperia X ve X Compact kullanıcıları için verilen güncelleme haberinden sonra yeni güncellemenin hemen yayına başladığını da belirtelim. Bölge bölge yayınlanacak olan güncellemenin kısa bir süre içerisinde de tamamlanması bekleniyor. Yeni güncellemenin sürüm notları yayınlandıktan sonra daha detaylı özellik paylaşımlarına yer vereceğiz. Bunun için sitemizi takipte kalın. Kısa süre sonrada sürüm notlarının yayınlanması bekleniyor.