apple in yeni patentiyle siri sizi sesinizden taniyacak 1491415817 1

Siri artık başkasıyla muhatap olmayacak

Gündeme konu olan bir habere göre Apple’ın yeni patentiyle sesli asistan olan Siri, kullanıcıları artık sesinden tanıyacak ve diğer kişilerin komutuna cevap vermeyecek.

Akıllı cihaz sektöründe dev şirketlerin başında yer alan ve özel güvenlik çözümlerini her daim geliştiren Apple yeni bir işe daha imza atıyor. Bu alandaki en güçlü adım ise geçen yıl talihsizlik yaşayan Note 7 modeliyle gelişmiş iris tarayıcısını hatırlayalım. Şimdi de Apple, ses tanıma teknolojileriyle güvenlik önlemlerine bir yani anlam daha kazandıracak.

AppleSiri1TNW

Son detaylara göre Apple’ın almış olduğu yeni bir patent ile beraber, markanın akıllı asistani olan Siri’nin artık kullanıcıları sesinden tanıyacağı ve yabancılar ile iletişim kurmayacağını anlıyoruz. Bunun yanı sıra Google’ın da Ok Google hizmetinde ses tanıma özelliği yer almasına rağmen tam olarak güvenli bir özellik olmadığı biliniyordu. Fakat Apple bu durumu tamamen farklı bir boyuta taşıyacak gibi duruyor.

Tabii Apple’ın bu yeni adımı her ne kadar kulağa hoş gelmiş olsa bile, şirketin almış olduğu patentlerin çok uzun zamandan sonra kullanıcı karşısına çıktığını belirtelim. Sonuçta Siri gelişmeye devam ederken, büyük yenilikler için biraz daha beklememiz gerekiyor.