Huawei P20

Sıra dışı ekranıyla dikkat çeken Hauwei P20 ortaya çıktı

Üç arka kameraya sahip olacağı söylentileriyle uzun süre gündemde kalan Huawei P20, TENAA tarafından paylaşılan görsellerle ortaya çıktı. Görseller sayesinde akıllı telefonun söylentilerdeki bazı özellikleri netlik kazanmış oldu.

Tam üç arka kameraya sahip olan, üç farklı modelle satışa sunulacağı söylentileriyle manşetlerde yer bulan Huawei P20 modelinin görselleri paylaşıldı. TENAA tarafından paylaşılan görseller, akıllı telefonun arka kısmında iki kameranın bulunduğunu gösteriyor. İşte cihazın tasarımını tüm detaylarıyla ortaya koyan görseller:

Huawei P20 modelinin P20 Plus ve P20 Pro olmak üzere iki farklı model ile birlikte satışa sunulacağı, bu modellerden en güçlüsünün P20 Pro olacağı söylentileri mevcuttu. Ancak bu modeller hakkında herhangi bir resmi bilginin gelmemesi de bu cihazların varlığını daha fazla sorgulamamıza neden oluyor.

P20, üç arka kameraya sahip olmamasına rağmen sıra dışı ekran formatıyla dikkat çekmeyi başaracak. Telefonun 18:9 ekran formatı yerine 18.7:9 ekran formatına sahip olacağı bilgisi paylaşılmıştı. Elbette görsellerden yola çıkarak bu bilginin doğruluğu hakkında yorumlama yapmak pek mümkün değil, ancak telefonun bu özelliğe sahip olacağı söylentileri hala gündemde.

Huawei P20 prototipi

Dün, akıllı telefonun ilk prototiplerinden birisi de internete sızdırılmıştı. Prototipte de yalnızca iki adet arka kameranın bulunması, Huawei’in böylesine radikal bir karar almadığına dair güçlü sinyaller veriyordu. İşte sızdırılan prototip görseli:

Huawei P20