Huawei P20

Huawei P20 oldukça farklı bir ekranla geliyor

Huawei’nin yeni modeli Huawei P20’nin ekran donanımlarıyla ilgili yeni bilgiler paylaşıldı. Akıllı telefonun 18.7:9 ekran formatına ve son derece ince ekran çerçevesine sahip olacağı iddia ediliyor. Diğer detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yaklaşık iki hafta önce Huawei’nin üç arka kameralı P20 serisinin özelliklerini sizlerle paylaşmıştık. Çinli akıllı telefon üreticisi, P20 modellerinin tasarımının sızdırılmasının ardından şimdi de Huawei P20 modelinin ekran donanımı özellikleriyle gündeme geldi.

Sızıntılar, yakın bir tarihte tanıtılması beklenen akıllı telefonun 18.7:9 ekran formatına sahip olacağını gösteriyor. Bu sıra dışı format, P20 modelinin son zamanlarda yaygınlaşmaya başlayan 16:9 formatlı telefonlardan daha uzun olacağı anlamına geliyor. Ekran boyutu henüz bilinmiyor ancak çözünürlüğün 1080 x 2244 olacağı paylaşılmıştı.

Huawei P20

Sızdırılan diğer özelliklere göre P20 son derece ince ekran çerçevesine ve kenardan kenara ekrana sahip olacak. Bu da akıllı telefonun Home tuşunun bulunmayacağı ve parmak izi okuyucusunun arka kısımda bulunacağı iddialarını doğruluyor.

Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çalışacak akıllı telefon hakkında yeni bilgileri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.