Samsung Galaxy Note 9

Samsung, tüm cihazları için Spotify’ı tercih etti

Samsung Galaxy Note 9’un ve Galaxy Home’un tanıtıldığı etkinlikte öne çıkan Spotify, Güney Koreli üreticiyle büyük bir iş birliğine imza attı.


Çarşamba günü gerçekleştirilen, Galaxy Note 9’un tanıtıldığı Samsung etkinliğinin ardından Spotify’dan açıklama geldi. Etkinlikte tanıtılan Galaxy Note 9’da, Galaxy Watch’ta ve Galaxy Home’da yer bulmasıyla dikkat çeken dijital müzik platformu, Güney Koreli üreticiyle iş birliği yaptığını duyurdu. Şirket CEO’su Daniel Ek, anlaşma dahilinde tüm yeni cihazlarda Spotify’ın yer alacağını ve kullanıcıların Smart Switch üzerinden hesaplarını eşleyebileceğini dile getirdi.

Samsung Galaxy Note 9

Ek, 35 milyondan fazla şarkıyı barındıran platformun Güney Koreli üreticinin ilk tercihi olduğuna da değindi. Kullanıcılar herhangi bir şarkı arattığında ilk olarak Spotify’da, ardından Samsung Music’te arama gerçekleştirilecek.

İki şirket arasındaki anlaşma dahilinde konum bazlı birkaç özellik de kullanıma sunuldu. Bu özelliklerden biri, kullanıcının ev içerisindeki konumuna göre çalan müziğin Wi-Fi üzerinden diğer cihazlara aktarımını sağlıyor. Telefon ekranı kilitli olduğu sırada bile kullanılabilen özellik, kilit açılmadan birçok fonksiyonun kullanılabilmesine de olanak sunuyor.

Kaynak