katlanabilir OLED ekran

Samsung hiç zaman kaybetmeden katlanabilir OLED ekranların üretimine başlıyor

Katlanabilir akıllı telefonunu yakın tarihte satışa sunacak olan Samsung, bu yaz katlanabilir OLED ekranı üretimine başlıyor.


Güney Kore’de faaliyetlerini sürdüren ETNews, Samsung’un katlanabilir OLED ekranı üretimine başlamak adına son hazırlıklarını tamamladığını duyurdu. İddialara göre 2019 yılında katlanabilir telefonu Galaxy X’i satışa sunacak olan teknoloji devi, bu ekranların üretimine başlayarak hem kendi cihazlarının maliyetini düşürecek, hem de katlanabilir telefon üretimi yapmak isteyen şirketlere satış yaparak gelir elde edecek.

Samsung, şu an sektörün en büyük OLED ekran üreticisi olarak en büyük rakibi olan Apple’a bile satışa yapıyor. İddiaların doğru olduğunu varsayarak, şirketin ekran sektöründeki liderlik konumunu koruyabilmek adına erkenden üretim hattını hazırladığı ve çalışmalara başladığı söylenebilir.

katlanabilir OLED ekran

Katlanabilir akıllı telefonlar beklenildiği gibi büyük ilgi görürse  Huawei, Oppo, Apple ve Motorola’nın bu ekranları satın alan ilk müşteriler arasında yer alması bekleniyor, çünkü bu şirketler şimdiden katlanabilir telefonlar üzerinde çalışmalar sürdürüyor.

Kaynak